Paniek, mijn eerste keer voordragen! – KKA

Wow, wow,wow,wow,wow,wow, heb ik al wow gezegd? Want WOW.
Gisteren had ik de KKA (Klein Kunst Avond) van mijn studentenvereniging en ik, met mijn gestoorde hoofd, dacht laatst (oké, dat denk ik al twee jaar nu) ‘ik doe mee! Ik ga gewoon een gedicht voordragen!’ Zo gedacht, zo gedaan, dus ik had mezelf opgegeven. Toen volgde de paniek en de stress. Kan ik dit wel? Is dit wel geschikt voor de KKA?

Op het moment dat ik mij opgaf duurde het nog een maand voordat de KKA was. Een maand waar ik nu niet perse naar uitkeek, want het zou door de KKA een maand vol spanningen worden. Mezelf openstellen? Mijn eigen werk voorlezen? Help. En tegelijkertijd wist ik en voelde ik; dit móet ik gewoon doen. Openheid is goed en je wilde dit jaar meer van je eigen werk delen. Kom op Bianc!

Zo gedacht, zo gezegd, zo gedaan. Des de later het gisteren werd, des te meer spanning, het was zo, zo ontzettend eng maar ook zo ontzettend tof om te doen!

Een lieve vriendin heeft ’t gefilmd en als ik ‘m terugkijk dan is het eerste wat ik denk: shit, ik praat te snel!  om daarna met een kleine glimlach mijn hoofd te schudden, want snel praten doe ik mijn hele leven al en is, zoals mijn psycholoog het vandaag zo mooi noemde ‘mijn grootste uitdaging in het leven’. Snel praten bij iets zoals dit is ook geen wonder, want je staat voor een zaal mensen en je geeft toch wel een stuk van jezelf bloot. Kwetsbaar opstellen is, hoe belangrijk ook, niet perse iets waar ik goed in ben, maar wel iets wat ik aan het leren ben.

Ik weet nu wel dat, hoe doodeng het ook is, je eigen werk delen op zo’n manier is zo ontzettend tof en ik hoop het vaker te kunnen doen.

Gepubliceerd door Bianca - itsthegreatunexplored

Student, vol hersenspinsels, zoekend naar de mooie dingen in het leven, fotograferend, met (te)veel boeken die zeer graag schrijft. 🏳️‍🌈 “Words are, in my not-so-humble opinion, our most inexhaustible source of magic. Capable of both inflicting injury, and remedying it.” - Albus Dumbledore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: